Menu Sluiten

Haarproblemen

Haar- of hoofdhuidprobleem
U bent ook van harte welkom met uw hoofdhuid- en/of haarprobleem.

Veel haar- en gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door verzuring (vaak veroorzaakt door een niet gezonde leefwijze). We starten met het onderzoeken of er sprake is van verzuring en hoe de conditie van de hoofdhuid is.

Als het lichaam voldoende ontzuurt is, de hoofdhuid weer teruggebracht in goede conditie en het haarprobleem toch blijft bestaan, dan kan met een haarwortelonderzoek worden bekeken of er sprake is van erfelijk haaruitval. Om dit type haaruitval goed te kunnen onderzoeken moet de hoofdhuid in goede conditie zijn.

Ik onderzoek de haarwortels dan met behulp van een microscoop. Sinds 2008 ben ik mij nog meer gaan bezighouden met haar- en hoofdhuidproblemen en zit ik regelmatig in een aparte ruimte waar ik mensen (zowel dames als heren, soms kinderen) help bij hun haarproblemen. De meest voorkomende haarproblemen die ik behandel zijn Alopecia Areata (pleksgewijze haaruitval, in de volksmond ‘muntvormige kaalheid’ genoemd), jeuk en schilfers, plotseling en heftig haarverlies (Telogeen- of Anageen Effluvium), Alopecia Androgentica (erfelijk of hormonaal haarverlies) en Psoriasis.

Zuur-base-analyse, eerste bezoek
Heeft u een haar- en/of hoofdhuidprobleem? Tijdens het eerste consult kijken we uitgebreid naar het functioneren van de hoofdhuid en proberen de oorzaak van uw probleem te achterhalen. Daarna wordt een plan van aanpak opgesteld

Controle zuur-base (vervolgafspraak)
Voor het beste resultaat maakt u, nadat u de eerste afspraak heeft gehad, met regelmaat een vervolgafspraak. Zo kunt u uw vorderingen bekijken en kunnen wij het programma bijsturen

Haarwortelanalyse
Met een haarwortelanalyse kunnen we verder en dieper op zoek naar de oorzaak van uw haarprobleem. Voor het beste resultaat van een haarwortelonderzoek moet de hoofdhuid in goede conditie zijn. Als u nog niet bekend bent bij ons maak ik eerst een afspraak voor een korte hoofdhuidcheck. Als u vragen heeft over het nut van een haarwortelonderzoek: voel u vrij om contact met ons op te nemen.

LEES MEER

Haar- en hoofdhuidproblemen bij de man en vrouw
Zowel u als man of u als vrouw bent welkom om een analyse aan te vragen. Heeft u (dame)lang haar en een haarprobleem, zoals beschadigd haar of haar dat afbreekt? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij maken een plan van aanpak voor uw lange haar.
Het is aan te bevelen eerst een afspraak te maken voordat u een analyse wilt laten uitvoeren. Afspraken vinden plaats van dinsdag tot en met zaterdag.
Bij haar- en/of huidproblemen beginnen wij altijd met het bekijken van de conditie van de hoofdhuid. De hoofdhuid is de grond waar ‘het plantje haar’ in staat. Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond haar.

VOOR         en      NA 6-8 maanden ampullen la Biosthétique

Hormonaal Erfelijk 3Hormonaal Erfelijk 4Hormonaal Erfelijk 1

Haarwortelanalyse
Is de conditie van de hoofdhuid goed en is er toch sprake van een haarprobleem, dan analyseren wij enkele haarwortels onder de microscoop. Wij kunnen dan o.a. zien wat de verhouding levende vs. dode haren is, hoe de groei van de haren is, of de haren voldoende voedingsstoffen krijgen en of er sprake is van een erfelijke aanleg om kaal te worden.

43 HWT 1-11-2009 0143 HWT 1-11-2009 0243 nek 1-11-2009 943 nek 1-11-2009 4

Zuur-base- analyse
Is de conditie van de hoofdhuid niet optimaal, dan kan het zijn dat er sprake is van verzuring van het lichaam. In dat geval bekijken wij enkele druppels bloed onder de microscoop, om dit vermoeden te bevestigen.

Van binnenuit en van buitenaf
De combinatie van behandeling van binnenuit en van buitenaf maakt deze methode uniek en zeer effectief. Wij kunnen vrijwel alle haarproblemen behandelen.

Wij laten zien dat het werkt
Onze behandelingen zijn er altijd op gericht om bij iedere vervolgafspraak vooruitgang geboekt te hebben. Vaak kunnen wij na 3 weken al resultaat laten zien.
Van de beelden onder de microscoop maken wij foto’s. Deze kunnen wij vergelijken met de foto’s in een later stadium van de behandeling.
Zo kunt u ook zelf zien dat uw behandeling het gewenste resultaat heeft.

LEES MINDER