Menu Sluiten

Massage

Stoelmassage
Tijdens deze stoelmassage zit u heerlijk ontspannen, voorover, in onze massagestoel. Uw rug, nek, armen, schouders, handen en hoofd komen aanbod tijdens deze, op drukpunten gebaseerde, stoelmassage. Deze massage is van oorsprong preventief en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Wilt u een meer curatieve massage (curatief = probleemoplossend, tegenovergesteld van preventief) omdat u een probleem ervaart in uw nek, schouders of rug, dan boekt u een dubbele stoelmassage zodat ik meer tijd heb om op de plekken te masseren waar u last heeft.

Quick-Relax
Onze specialiteit! Deze quick-relax massage is een heerlijke, korte, massage die u kunt combineren met knippen, of apart kunt boeken. U zit tijdens deze massage rechtop in de stoel. De belangrijkste meridianen van het lichaam in het gebied van hoofd, nek en bovenkant schouders, worden op een zachte manier gemasseerd.

Nieuw: de Dorn-methode
Begin augustus 2018 heb ik een nieuwe behandel- en massagetechniek geleerd.
Dit wordt de Dorn-methode genoemd.
Door beenlengteverschil ontstaan de meeste rug-, schouder- en nekklachten.
Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan één kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.
Door middel van deze behandeltechniek kan bijna altijd de scheefstand van de benen worden opgeheven zodat de klachten verdwijnen.
Deze methode werkt heel anders dan bijvoorbeeld chiropractie. Het mooie van deze Dorn-methode is dat er geen harde druk wordt gegeven op de wervels en spieren. Er wordt juist ruimte gecreëerd en door middel van beweging door de technieken ontstaat ruimte en een correctie.
Gemiddeld duurt het zes à zeven maanden voor de spieren aan de nieuwe situatie gewend is.
Deze behandelingen kunt u alleen boeken op de donderdagmiddag in verband met de beschikbaarheid van de praktijkruimte.

scheefstand bekken en ruggegraad