Menu Sluiten

Over ons

Dirk Jan
Dirk Jan

Geweldig
Ik vind het kappersvak geweldig en om met mensen (klanten) te werken. Ieder mens heeft een verhaal. Sommigen willen hun verhaal kwijt, sommigen willen het liefst lekker bijkomen en met de ogen dicht zitten.

Ik hou er niet van om de massa te volgen en doe graag dingen op een andere manier. Soms is dat lastig, maar daarom des te leuker en leerzaam. Mensen beschrijven mij vaak als gemotiveerd, leergierig en eigenwijs.

Mijn eerste kappersdiploma heb ik gehaald in juli 1988. Daarna heb ik twee vervolgopleidingen naast mijn werk gedaan. Ik heb in zowel grote- als kleine dames-herensalons gewerkt, waarbij ik meer dames dan heren knipte. Omdat ik mij wilde specialiseren heb ik ruim negen jaar in een luxe en bekende herensalon gewerkt.

Massage
Ik heb ook een massage-opleiding gevolgd en heb zelf een hoofd-nek-massage ontworpen; onze populaire quick-relax-massage. Deze kun je los boeken of inclusief knippen. Zowel mijn medewerker als ik doen deze massage regelmatig. Met name aan het einde van de week, vrijdag en zaterdag, is hij het meest populair.

Sinds 1998 ben ik de trotse eigenaar van kapsalon Gentleman.

Vanaf de start van mijn salon geef ik stoelmassages. Deze TouchPro®-massage is op basis van drukpunten. De armen, rug, nek, schouders en handen komen aan bod. Deze massage duurt ongeveer 15 minuten. Deze massage is van oorsprong preventief en ondersteund het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

U kunt deze massage ook ‘dubbel’ boeken waardoor ik meer tijd heb voor eventuele lokale blokkades.

Haar- of hoofdhuidprobleem
U bent ook van harte welkom met uw hoofdhuid- en/of haarprobleem.

Veel haar- en gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door verzuring (vaak veroorzaakt door een niet gezonde leefwijze). We starten met het onderzoeken of er sprake is van verzuring en hoe de conditie van de hoofdhuid is.

Als het lichaam voldoende ontzuurt is, de hoofdhuid weer teruggebracht in goede conditie en het haarprobleem toch blijft bestaan, dan kan met een haarwortelonderzoek worden bekeken of er sprake is van erfelijk haaruitval. Om dit type haaruitval goed te kunnen onderzoeken moet de hoofdhuid in goede conditie zijn.

Ik onderzoek de haarwortels dan met behulp van een microscoop. Sinds 2008 ben ik mij nog meer gaan bezighouden met haar- en hoofdhuidproblemen en zit ik regelmatig in een aparte ruimte waar ik mensen (zowel dames als heren, soms kinderen) help bij hun haarproblemen. De meest voorkomende haarproblemen die ik behandel zijn Alopecia Areata (pleksgewijze haaruitval, in de volksmond ‘muntvormige kaalheid’ genoemd), jeuk en schilfers, plotseling en heftig haarverlies (Telogeen- of Anageen Effluvium), Alopecia Androgentica (erfelijk of hormonaal haarverlies) en Psoriasis.

Mijn collega Hanny:
Wij werken vanaf 2008 met elkaar. Ik werk graag met Hanny omdat ze volledig zelfstandig kan werken zodat ik me goed op mijn klant kan richten. In vakanties of afwezigheid van mij door cursussen houdt Hanny de winkel open. Hanny is goed in haar werk, secuur en heeft zeer veel ervaring. Ik vertrouw haar ook mijn klanten, die ik soms al dertig knip, toe.

Het mooie aan Hanny vind ik dat ze empathie heeft: ze voelt goed aan wat de klant wil en is gastvrij naar klanten toe.

Ik hoop je snel in mijn winkel te zien!


Hanny
Hanny

Wat vind je leuk aan kapper-zijn?
‘Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Vooral het omgaan met klanten vind ik mooi.’

Hoe lang ben je al kapper?
‘Ik ben vanaf 1976 kapper. Eerste diploma gehaald in 1978.  Ik heb ervaring in zowel het heren- als het damesvak.

Ik ben bedrijfsleidster geweest, heb een eigen dames-herensalon gehad en werk bij Dirk Jan in loondienst en ben daarnaast ook zelfstandig ondernemer. Mijn specialisaties zijn kleuren (haarverven) en heren knippen. Ik heb veel cursussen gevolgd en kapperswedstrijden gedaan.

Wat vind je leuk aan werken bij kapsalon Gentleman?
‘De specialisatie staat bij ons hoog in het vaandel. Ik merk en hoor van nieuwe klanten dat ze moeite hebben om een kapper te vinden die goed kan knippen. Ik hoor terug dat wij hun haar goed knippen, dat we begrijpen wat ze willen en dat wij (als één van de weinigen) advies geven over hun haar en styling. Kortom: klanten met lastig te knippen haar zijn ongelofelijk blij met ons!’

Wat vind je het allerleukst?
‘Kinderen knippen blijft leuk. Je kan met kinderen zulke leuke gesprekken hebben. Soms zijn ze heel verlegen, maar na een paar keer worden ze meer vertrouwd en heb je echt een leuk gesprek. Het mooiste is nog als ze je een ‘high-five’ geven na het knippen.’

Werkschema
Elke week werk ik op dinsdag. De woensdag, vrijdag en zaterdag wisselen om de week. Kijk in het schema hieronder:

– dinsdag van 9.00 u- 17.30 u
– woensdag van 08.30 u – 17.30 u
– zaterdag van 8.30 u – 16.00 u

In de andere week werk ik op:
– dinsdag van 9.00 u – 17.30 u
– vrijdag van 08.30 u – 16.00 u