Menu Sluiten

TopHair

Top Hair Benelux
salonreportage

Mannenkapsalon GentleMan
De mannenkapsalon GentleMan van Dirk Jan Aldewereld ligt op het KNSM eiland in Amsterdam. Hij begon zijn zaak in 1998. Bijna twintigduizend mensen zijn hier ondertussen komen wonen. Op een regenachtige dag in januari sta ik bij GentleMan voor de deur. De kapsalon bestaat uit drie niveaus: op de begane grond is de kapsalon met drie behandelplaatsen. Een paar treden naar beneden zie ik de mixhoek met opvallend veel haarkleur. In deze ruimte bevindt zich ook de microscoop voor haarwortelonderzoek, die aangesloten is op de monitor van de computer. Hier staat ook de massagestoel. Mensen kunnen hier, aangekleed, een stoelmassage van ca. 25 minuten krijgen. Een trap naar boven en je bent bij de masseuse voor de gehele of gedeeltelijke lichaamsmassage. Je wordt ontvangen in een behaaglijke ruimte met warme kleuren met in het midden een grote massagetafel.

 

Massages
Dirk Jan Aldewereld: ‘Massages spelen in mijn salon een grote rol. Een heerlijk rustgevende massage na een knipbeurt of een stoelmassage voor de gestresste zakenman of  -vrouw. Wie echt iets voor zichzelf wil doen komt voor een complete lichaamsmassage. Ik heb ook een opleiding als sportmasseur en doe de hoofdmassages en stoelmassages zelf. Ik kan bijvoorbeeld spanningshoofdpijn wegmasseren. Voor de lichaammassages heb ik ook een masseuse die op afspraak komt’.

Biostheticien
Dirk Jan Aldewereld is ook Biostheticien. Dat zijn kappers die niet alleen de bekende diensten aanbieden zoals knippen, kleuren en finishen, maar zich vooral om de juiste verzorging van haar en huid bekommeren.  ‘Ik heb voor La Biosthetique gekozen omdat zij producten hebben ontwikkeld waarmee je ook de echte problemen van haar en (hoofd)huid kunt behandelen. Omdat deze verzorgingsproducten uitleg nodig hebben is het verstandig hun opleidingen te volgen. Er zijn ook cursussen in vaktechniek en bedrijfsvoering. Het van oorsprong Franse moederbedrijf van La Biosthetique is nu in Duitsland gevestigd en heeft daar een professioneel opleidingscentrum voor kappers en schoonheidsspecialistes. Sommige opleidingen kun je ook in Nederland en België volgen. Als Biostheticien weet je heel veel meer over haar en huid dan de gemiddelde kapper. Daarom kun je klanten ook echt helpen met het oplossen van haar- en huidproblemen. Mijn klanten worden standaard met de juiste producten behandeld, wat in de prijs doorberekend is. Naast wassen, knippen en föhnen staan ook haarkleuringen, omvormingen, gezichtsbehandeling en haarwortelonderzoek op de menukaart van de mannenkapsalon GentleMan’.
De Gouden Tip van Dirk Jan Aldewereld: vergeet als kapper nooit dat onder het haar ook een mens zit.

tekst: Wolffgang Peppmeier

TH Benelux, maart 2006