Menu Sluiten

Kappersnieuws: kleuren

Peter Hoff (49) laat zich kleuren door Dirk Jan Aldewereld van Gentleman, salon voor haar- en huidverzorging in Amsterdam

“Dirk Jan doet het geweldig, ik kom nooit bij een andere kapper. Dat is historisch zo gegroeid. Begin jaren 90 ben ik op het KNSM-eiland komen wonen en Gentleman was er de eerste kapper. Daar kom ik nu nog – naar volle tevredenheid. Van origine ben ik blond geweest. De eerste grijze stukjes werden jaren geleden al door Dirk Jan teruggebracht naar mijn natuurlijke kleur. Dat viel dus niet op. Ik ben trouwens heel open over het feit dat ik mijn haar kleur maar krijg zelden commentaar. Ik denk overigens dat het steeds gewoner is geworden dat je als man je haar verft. Qua kleur varieer ik niet, het is steeds hetzelfde blond. Mijn kapper zoekt in de computer de code op voor de juiste verhouding, dat houdt hij goed bij. Het ziet er heel natuurlijk uit. Ik heb het in een ver verleden ook weleens met een eigen pakketje thuis gedaan maar als je kapper het doet, merk je het verschil. Zij zijn echt gespecialiseerd hierin. Nu kom ik gemiddeld één keer in de acht weken, in de winter laat ik het wat vaker kleuren dan in de zomer. Aan speciaal behandelen met een verzorgingsproduct doe ik niet, ik neem gewoon de shampoo van mijn vrouw.”

Kapper Dirk Jan Aldewereld:
“Verbazingwekkend genoeg is er op mannengebied vrijwel geen ondersteuning vanuit de leveranciers. In gemengde salons komen toch ook mannelijke klanten? Er zijn maar enkele leveranciers met kleurproducten die op heren zijn ingesteld. De meeste kleuringen zijn te warm of te hard. Het pigment is te veel gestapeld. Bovendien kun je niet met een kleurenkaart aankomen vol goud en bronstinten, dat schrikt af. Keune levert wel een specifiek op mannen gerichte kleurenserie, die gebruik ik graag. Mannen laten zich overigens iets minder vaak kleuren dan een paar jaar geleden. Mijn grootste groep klanten is rond de 40, soms zijn voor hun carrière grijzende haren – en dus een uitstraling van senioriteit – juist gewenst. Overigens dien je in het mannenvak met snelle technieken te werken. Kleuren doe je liever met kamstrings tijdens het knippen, niet met folies achteraf. Een vak apart; juist daarom zou er meer ondersteuning moeten zijn!”

tekst: Marian Vleerlang

KN oktober 2009